مراحل نصب دوربین مدار بسته
مراحل نصب دوربین مداربسته را طی پنج گام زیر بیان کرده ایم و در آخر هم نکات مهم برای نصب دوربین را متذکر شده ایم.
گام اول : تصمیم گیری بابت خرید سیستم دوربین مدار بسته و تجهیزات وابسته
خرید سیستم مدار بسته خوب ضامن امنیت شما ، برطرف کننده ی نیاز امنیتی تا چند سال و حتی حافظ دارایی های مالی و جانی شما خواهد بود. بودجه ی خرید دوربین،بر مواردی چون نوع نمایش تصویر، مدت زمان ضبط تصاویر ضبط شده روی هارد دیسک، انتقال تصویر بر روی موبایل یا کامپیوتر از بستر اینترنت، امنیت شبکه، توسعه آینده سیستم و … تاثیر گذار است .
گام دوم : خرید دوربین مدار بسته و تجهیزات وابسته
با در نظر گرفتن جانمایی و مشخصات منطقه ی محل قرار گیری دوربین، نوع و مدل دوربین ها را می توان تشخیص داد، دوربین های دام معمولا مناسب استفاده در محیط های داخلی و سر پوشیده، دوربین های بولت کاربردش در محیط های بیرونی و روباز است . دوربین ها باید بهترین میدان دید را داشته ، محل نصب آن دور از دسترس افراد به منظور کاهش آسیب پذیری باشد.
مسیر یابی کابل، داکت، لوله و … در صورت امکان ترسیم نقشه،مشخص شدن تعداد دوربین ها، دستگاه ضبط مورد نظر انتخاب شده، تعداد کانال های دستگاه ضبط را حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد بیشتر از مقدار معمول در نظر می گیرند .
گام سوم : انتخاب محل مناسب برای نصب دوربین مدار بسته
جانمایی دوربین ها بصورت صحیح و اصولی در یک ساختمان و متغیر بر اساس نیاز افراد،(چرا که افراد مختلف نیاز های حفاظتی متعددی دارند) قرارگیری دوربین، سوئیچ شبکه، دستگاه NVR و مسیر یابی کابل شبکه و … راهکارهای مناسب در صورت نیاز به تعداد زیاد دوربین ها و کمبود بودجه مورد نیاز برای خرید، فاز بندی پروژه و اولویت بندی نصب دوربین ها مواردی است که نیاز به مشاوره با کارشناس دارد.
موارد زیر از مهم ترین قسمت های یک ساختمان است که باید توسط دوربین مدار بسته پوشش داده شود :
- بر اصلی ساختمان – فضای بیرون ساختمان
- درب ورودی نفر رو و درب ورودی مخصوص ماشین
- درب پشت بام ساختمان
- پنجره ها و سایر راه های ورودی ساختمان
- راه پله ها و فضای جلوی درب آسانسور
- محوطه ی لابی ساختمان
- پارکینگ ساختمان
- اتاق برق، اتاق ژنراتور و سایر قسمت های حیاتی ساختمان
- فضای جلوی انباری در ساختمان های مسکونی
گام چهارم : کابل کشی و نصب تجهیزات مدار بسته
پس از نصب دوربین های مدار بسته به مرحله ی کابل کشی می رسیم،با توجه به انتخاب نوع سیستم مدار بسته،کابل کشی متفاوتی باید انجام شود. به طور کلی سه نوع سیستم آنالوگ یا HD، تحت شبکه یا IP و بی سیم یا وایرلس داریم.
گام پنجم : تنظیم نرم افزاری دوربین ها
پس از نصب و کابل کشی، نوبت به تنظیم نرم افزاری دوربین ها مانند تنظیم زاویه دید دوربین، تنظیم فوکوس و شفافیت دوربین، تنظیمات ضبط دوربین ها بر روی NVR و مواردی از قبیل می رسیم .از آن جا که ارائه ی تصویر مناسب یکی از قابلیتهای دوربین است به همین دلیل این قسمت از کار حائز اهمیت است .
تنظیمات نرم افزاری دوربین مدار بسته :
- تخصیص IP به دوربین های تحت شبکه
- تنظیم فوکوس و شفافیت دوربین برای تصویر برداری بهتر
- تنظیم زاویه دید و جهت دید دوربین با توجه به نیاز
- تنظیمات پیشرفته مربوط به تکنولوژی های تصویر مانند WDR، ۳D-DNR
- تنظیمات مربوط به LED دید در شب دوربین جهت تصویر برداری بهینه در طول شب
- تنظیم و اضافه کردن دوربین های مدار بسته بر روی سیستم ضبط
- تنظیمات و پیکر بندی سوئیچ های شبکه
- نصب هارد دیسک درون NVR و تنظیمات نرم افزاری مربوط به آن
- تنظیمات مربوط به انتقال تصویر دوربین ها بر روی تلفن همراه یا pc
برخی از مهمترین موارد که در نصب دوربین باید توجه کرد:
در نصب دوربین،در هیچ نقطه ای کابل دوربین دیده نشده ، کلیه مسیر کابل کشی باید یا بصورت توکار و گذرنده از لوله ها، شامل لوله فولادی، لوله فلکسی، لوله پلی اتیلن و … یا از درون داکت های پلاستیکی عبور داده شوند.
زاویه نصب دوربین روبروی نور مستقیم خورشید قرار نداشته ،در صورت اجبار در نصب دوربین در چنین موقعیتی باید از دوربین های پیشرفته ( افزایش قیمت تمام شده دوربین ها )و سیستم مدار بسته استفاده کرد .
پوشش های مختلف گیاهی یا مصنوعی در جلوی دوربین موجب کاهش میدان و عمق دید دوربین می شود.
در برخی موقعیت ها، نصب دوربین قابل دید برای همه، به لحاظ روانی مانع بسیاری از فعالیت های مجرمانه شده، در اینصورت استفاده از دوربین هایی با ظاهر بزرگ تر به منظور دید حداکثری بهتر است .
محل نصب دوربینهای بیرونی جهت عملکرد بهتر در گرمای تابستان، سرمای زمستان و هوای نامساعد در زیر سایه بان یا برآمدگی های بیرونی ساختمان ها است .
دوربین مدار بسته با دور بودن از دسترس سارقین و افراد سودجو و جلب توجه حداقل، در پوشش دهی زاویه ی بیشتر تصویر برداری بیرونی تلاش می کند.
از نظر استاندارد، تغذیه دوربین ها باید توسط یک منبع تغذیه مختص سیستم مدار بسته تامین شود، جایگاه این منبع تغذیه در کنار دستگاه DVR یا NVR، بوده،در مواردی هم به منظور صرفه جویی درتجهیزات،از نزدیکترین پریز برق برای کابل کشی استفاده می کنیم .
برای آگاهی بیشتر و بهتر راجع به نصب انواه دوربین ها وانواع کابل کشی به مقالات دیگر ما مراجعه کنید.
مقالات مرتبط :
- دستگاه دی وی آر هایک ویژن مدل DS-7208HUHI-K1
- دوربین مدار بسته هایک ویژن مدل DS-2CD1623G0-IZ
- دوربین مداربسته هایلوک THC-T240-P
محصولات مرتبط :