اداپتور منبع تغذیه در دوربین مدار بسته
سیستم های داخلی دوربین های مدار بسته عموما بوسیله برق ۱۲ ولت کار کرده و نمی توان آن را به طور مستقیم به پریز برق متصل نمود، در نتیجه از آداپتور ها برای تبدیل برق ۲۲۰ ولت شهری به برق ۱۲ ولت استفاده می شود. اما انتخاب آداپتور مناسب بسیار ضروریست چرا که تضمین کننده عملکرد صحیح دوربین مدار بسته می باشد، به همین دلیل در ادامه تعریفی جامع از انواع آداپتور منبع تغذیه ارائه می دهیم.
آداپتور مناسب دوربین مدارسته
قبل از انتخاب آداتپتور مناسب باید توجه داشته باشید که اصلی ترین وظیفه آن تبدیل برق ۲۲۰ ولت به ۲ ولت می باشد ون تجهیزات قادری دوربین قادر با فعالت بوسیله برق ۲۲۰ ولت نیست؛ از همین رو هر گونه اختلال در آن می تواند منجر به آسیب های جبران ناپذیری در دئربین مداربسته شود.
پس تنها معیار انتخاب آداپتور ولتاژ ورودی و خروجی آن نمی باشد بلکه عوامل دیگری همچون میزان جریان برق عبوری از آن نیز اهمیت دارد، چرا که هر آداپور میزان جریان عبوری مخصوص به خود دارد و ما برای تعیین آن باید نوع و تعداد دوربین هایی که قرار است از طریق آن تغذیه شود را در نظر داشته باشیمف چرا که میزان مصرف دستگاه متصل به آن تعیین کننده میزان جریان عبوری از آداپتور می باشد.
اداپتور منبع تغذیه
برای مثال در دوربین ها یمعمولی آنالوگ میزان مصرف ۵۰۰ میلی آمپر بوده بنابراین اگر قرار است ۴ دوربین مداربسته از این نوع را به برق متصل کنیم نیاز به یک اداپتور با میزانم جریان عبوری ۲آمپری داریم؛ البته این زمانی صحیح است که قصد برق رسانی به هر چهار دوربین از طریق یک آداپتور را داشته باشید، در غیر این صورت مثلا می توان دو دوربین را بوسیله آداپتور ۱ امپری تغذیه نمود.
توجه داشته باشید که استفادهاز یک آداپتوئر برای برق رسانی اگرچه در ظاهر مقرونبه صرفه می باشد اما خرابی آن می تواند موجب اختلال عملکرد همه دوربین ها به طور هم زمان شود پس بسیاری از کارشناسان به کاربردن چندین آداپتور در مدار را توصیه می کنند.
بنابراین آداپتور های ۱۲ ولتی بر اساس آمریاژ آن انواع مختلفی داشته که بسته به تعداد دوربین های قرار گرفته در مدار میزان آن را تخمین می زنند. البته انواع دوربین های مداربسته بسته به عملکردهای گوناگون میزان آمپر متفاوتی نیاز دارند ببرای مثال دوربین های داری قابلیت دید در شب نیاز به میزان جریان عبور یبیشتری دارند.
مزایا و معایب استفاده از یک آداپتور مشترک
برای سهولت در برق رسانی دوربین های مداربسته گاهی از یک آداپتور برای تمامی آن ها استفاده می شود، اگرچه این روش مزایایی مانند عیب یابی سریع تر منبع تغذیه دارد اما در صورت خرابی آن تمامی دوربن ها از مدار خارج می گردند.
البته به دلیل استفاده از سیسم های ۱۲ ولتی بریا اتصال دوربین ها خطرات ناشی از نصب و راه اندازی کاهش چشمگیری دارد اما گاهی با طولانی شدن مسیر انتقال برق در بعضی قسمت ها دچار افت ولتاژ می شویم؛ به هر حال برخی کارشناسان به دلیل امکان خرابی کمتر منبع تغذیه به دلی طول عمر بالی آن و نیز مقرون به صرفه بودن این روش، آداپتور مشترک بکار می برند.
مزایا و معایب استفاده از آداپتور مجزا
مزیت اصلی استفاده از آداپتور مجزا برای هر دوربین مداربسته، خاموش نشدنتمامی دوربین در صورت خرابی یک آداپتور می باشد، همچنین به علت اینکه برق به صورت ۲۲۰ ولت بین دستگاه ا سیم کشی می شود، افت ولتاژی مانند بالا نخواهیم داشت.
اما این اداپتور ها نسبت به اداپتو رهای صنعتی که میزان آمریاژ بالای دارند عمر مفید بسیار کمتری داشته بنابراین احتمال خرابی آن بسیار بالاتر می باشد، همچنین تعمیر و نگهداری آن نیز نسبت به نوع مشترک بیشتر است چون در کابلها ی رابط برق شهری ۲۲۰ ولت جریان دارد؛ از طرفی به دلیل نگهداری از آداپتور هر دوربین مجبور به نصب یک محفظه پلاستیکی هستید که این هم هزینه بردار بوده و هم باعث سخت شدن فرآیند نصب دوربین به خصوص در محیط های بیرون میشود.
در هر صورت قبل از انتخاب نوع آداپتور حتما با افراد با تجربه مشورت نمایید چر که انتخاب آداپتور نامناسب علاوه بر صرف هزینه بیشتر موجب خراابی دوربین ها ی مداربسته می شود.
محصولات مرتبط :
- دوربین مدار بسته هایلوک THC-T240-M
- دوربین مدار بسته هایک ویژن مدل DS-2CD1023G0-IU
- دستگاه دی وی آر های لوک مدل DVR-204U-F1
مقالات مرتبط :