
آشنایی با انواع دوربین های مدار بسته
آشنایی با دوربین مداربسته اولین دوربین در سال ۱۹۴۲ و توسط ارتش آلمان برای کنترل و نظارت بر چگونگی شلیک موشک v2 طراحی و ساخته شد. حدود ۷ سال بعد نسل جدیدی از دوربین های مدار بسته تحت عنوان دوربین های تجاری به بازار عرضه شد که برای استفاده از آن به مجوز احتیاج نبود.
دوربین مدار بسته ip (تحت شبکه)
در این دوربین ها انتقال تصویر در قالب data صورت گرفته و برای استفاده در اداره، سازمان، و شرکت های تجاری بسیار مناسب است.
دوربین های تحت شبکه از ویژگی های متنوعی برخوردار هستند لذا پیشنهاد می کنیم قبل انتخاب و خرید این دوربین ها نیاز شرکت به طور کامل شناسایی شود.
دوربین مدار بسته چیست؟
دوربین هایی برای ضبط و ارسال تصاویر بوده که کاربردهای فراوانی در محل های پر رفت و آمد مثل مراکز خرید، فرودگاه، استادیوم های ورزشی و… داشته، تضمین امنیت بدون داشتن این نوع از دوربین ها به راحتی میسر نیست.
در یک تقسیم بندی کلی دوربین های مدار بسته به دو دسته ی آنالوگ و ip (دیجیتال) تقسیم می شوند البته این تقسیم بندی صرفا از لحاظ نوع سیگنال های دریافتی صورت می گیرد چون نوع سیگنال در سایر تجهیزات دوربین های مدار بسته تاثیر بسزایی دارد.
انواع دوربین های مدار بسته
دوربین های آنالوگ
این دوربین ها معمولا تصویر را از طریق سیگنال های ویدئویی منتقل کرده ، همچنین اولین و رایج ترین دوربین های مدار بسته محسوب می شوند. قیمت پایین، نصب آسان و سبک بودن این محصول آن را به بهترین گزینه برای کاربران خانگی و شرکت های تجاری کوچک تبدیل کرده است. آشنایی با دوربین مداربسته ساختار کلی این دوربین ها از بدنه، کابل ارتباطی، برد تولید و تحلیل تصاویر و لنز تشکیل شده است.
نحوه عملکرد دوربین های مدار بسته آنالوگ چگونه است؟
این دوربین ابتدا تصاویر را ضبط کرده سپس به روش آنالوگ به دستگاه DVR منتقل کرده و پس از پردازش به فرمت دیجیتال تبدیل می کند.
نقاط ضعف دوربین های مدار بسته
این دوربین ها نسبت به سایرین از کیفیت تصویر پایینی برخوردار بوده، سیم کشی این محصول هزینه ی بالایی داشته و نوع ارتباط با سیم است که باعث نا امنی و بی کیفیتی می شود.
دوربین های آنالوگ HD و آشنایی با دوربین مداربسته
میزان رزولوشن و وضوح تصاویر در این دوربین ها بسیار بالا بوده، چهره ی افراد را به خوبی نشان می دهد. این دوربین ها به ۴ نوع اصلی تقسیم شده که عبارتند از: AHD، HD-SDI، HDTVI و HDCVI.
دوربین های IP (دیجیتال)
عده ای آن را به نام دوربین های تحت شبکه شناخته، همانطور که از اسم آن ها پیداست برای تحلیل و ارسال تصاویر از امواج دیجیتال استفاده می کنند.
دوربین های تحت شبکه از یک لنز و سنسور، پردازشگر تصویر، یک چیپ فشرده سازی و یک چیپ شبکه تشکیل شده اند و برای برقراری ارتباط به سوئیچ شبکه نیاز دارند.
ساختار دوربین های دیجیتال چگونه است؟
این دوربین ها همانند دوربین های آنالوگ برای اتصال به یک مودم روتر نیاز داشته و با تنظیم IP (شبکه ) آن ها می توان تصاویر را به صورت آنلاین مشاهده کرد.
دوربین های آنالوگ و دیجیتال چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
دوربین های تحت شبکه (دیجیتال) برای نصب نیاز به سیم کشی نداشته و تصاویر از کیفیت و وضوح بالایی برخوردار هستند در حالی که روش اتصال دوربین های مدار بسته آنالوگ به صورت با سیم بوده و انتقال تصاویر از طریق دستگاه DVR صورت می گیرد.
دوربین ها از نظر ظاهری انواع مختلفی داشته که رایج ترین آنها عبارتند از: دوربین مدار بسته دام، دوربین مدار بسته هیبرید، AHD، دید در شب و حرارتی.
دوربین مدار بسته اسپید دام
این دوربین ها برای سالن های بزرگ بسیار مناسب بوده دارای قابلیت چرخش و زوم هستند همچنین به عنوان یکی از دوربین های مدار بسته قدرتمند شناخته می شوند.
نتیجه گیری
در کل دوربین خوب یا بد وجود نداشته، شما باید بر اساس اولویت و نوع نیازتان از بین دوربین های مدار بسته آنالوگ و دیجیتال یکی را انتخاب کنید همچنین بهتر است قبل انتخاب و خرید نوع نیاز به این دوربین ها را شناسایی کرده تا مجبور به پرداخت هزینه های گزاف نشوید.
محصولات مرتبط :
- دوربین مدار بسته هایلوک THC-T240-M
- دوربین مدار بسته هایک ویژن مدل DS-2CD1023G0-IU
- دستگاه دی وی آر های لوک مدل DVR-204U-F1
مقالات مرتبط :